Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Képek a budapesti Turul szobor avatásáról

Képek a budapesti Turul szobor avatásáról

  2005.11.02. 07:18

Forrás: MNO, fotók: Nagy Béla.

Felavatták Budapest XII. kerületében a második világháborús áldozatoknak emléket állító turulmadaras szobrot
2005. október 22. 22:53


MNO

(Fotók: Nagy Béla)


 Ami a turult illeti
2005.10.28., Erdély ma, Magyar Nemzet

Most már aztán elég! Az még rendben van, hogy néhányszor – jól figyeljünk: nem egyszer, hanem néhányszor – cserbenhagyott minket, magyarokat a magyar kormány. Rendben van – a dolgok mai rendje szerint. Az is rendben – a dolgok kétségbeejtő mai rendje szerint –, hogy szűk egy évvel ezelőtt Magyarország lakosságának döntő része megtagadta a magyarságot.

Most azonban olyasmi történik, ami már az elviselhetőség határán néhány lépéssel túl van. A XII. kerületi turulemlékmű lebontása, illetve annak szándéka önmagában véve nemzetgyalázó cselekedet. Ezt akarja Ungár Klára, Demszky Gábor. Az SZDSZ. A megnevezhetetlenek, akik számára a turulmadár a magyar szélsőjobb, a magyar nyilasok szimbóluma.

Hát jól figyeljetek!

Nagyapám testvére e turulmadár szimbolikus jegyében jelentkezett önkéntesnek a haza védelmére a II. világháborúban. És lelőtték, géppisztollyal egy fenyőfára szegezték a gyimesi Szellő-tetőn azon elvtársaitok, akiknek vörös csillaga jegyében mindennapi sörötöket isszátok. ’89-ben, a román forradalomkor gyergyói kollégám megviselt turulmadaras jelvényt tűzött zubbonyára. És harcolt, lássatok csudát: a román demokráciáért.

Figyeljetek, ti, onnan, a három dögkeselyű árnyékából: én és még pár millió ember itt, a Kárpát-medencében mindenek ellenére – ha kell, ellenetekre – magyarok vagyunk. Nekünk a turul szimbólum. Nemzeti jelkép. Totemállat, ha úgy tetszik. Általa és ővele boldogulunk, mert jelképek, ideák nélkül nem érdemes, és nem lehet emberi életet élni. A szimbólum maga a létezés esszenciája – akkor is, ha ti nem érthetitek ezt.

Tényleg. Gondoljatok arra: a Makkabeusok szerették ezt a madarat. Szerették a sólymot. Tudtátok ezt? Dehogy tudtátok. Ehhez olvasni kellene. Szeretni a történelmet. Mindenki történelmét. Ehelyett elhazudjátok a múltat. Megmérgezitek a jelent, és elvennétek a jövőt – ha hagynánk. A nemzetből lakosságot züllesztettetek, a hazából országot.

Nemzeti kultúrámat, jelképeimet azonban nem adom. Ez a jelkép ugyanis, a turul, amelynek védő szárnyait szeretem magam fölött tudni: a magyar lélek maga. Az a lélek, amelyet sosem tudtatok megölni. Sem ’18-ban, sem ’45-ben, sem ’56-ban. Most akarjátok hát? Nevetségesek vagytok! A sólyom: sólyom. A csirke: csirke. A különbség a lélekben lakozik.

A turul: Emese anyánk szerelmes álma. Attila és az Árpádok dísze. IV. Béla és Mátyás király címere. A magyarság hadi jelvénye. Igen. Mi közötök hozzá? De miért is beszélek hozzátok, ti nemzetrontók? Kun Béla óta folyamatosan elkövetjük ezt a hibát: beszélünk hozzátok. Mintha társaink lennétek. Pedig csak furcsa betegség vagytok a nemzet testén. Mi lenne veletek, ha mi nem lennénk?
Ti többiek viszont, barátaim, kik nemcsak lakosság vagytok, hanem nemzet is, ne hagyjátok lebontatni legősibb jelképünket. Hiszen ott fészkel, ahol a történelmünk gyökerezik. Meg kell óvnunk a jelképet, mely zászlainkra hímezve maga is megóvott bennünket a pozsonyi csatától Nándorfehérvárig.

Álljatok hát ellen! Minden lehetséges eszközzel. Ha másként nem megy: vegyétek körül! Alkossatok élőláncot! Védjétek meg testetekkel, ha kell: őseitek is ezt tették! Ha nem vagytok elegen: hívjatok! Megyek, és nem leszek egyedül. Higgyétek el, sokan vannak Erdélyben, Felvidéken, az elcsatoltak között is, akik hajlandók lesznek odaállni a turulmadár alá, elé: mert ez kötelesség. Ez a történet ugyanis már nem rólunk, „határon kívüliekről” és „anyaországiakról” szól. Ez a történet rólunk, magyarokról szól: hogy meg tudjuk-e védeni jelképeinket. Ha nem – hát megérdemeljük sorsunkat.

György Attila, Magyar Nemzet


Ellenállási mozgalmat szervez a Jobbik a Turul védelmében >>
 

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK