Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Várkonyi Zsoltnak, a Hegyvidéki Lokálpatrióta Polgári Kör megalapítójának levele Orbán Viktorhoz

Várkonyi Zsoltnak, a Hegyvidéki Lokálpatrióta Polgári Kör megalapítójának levele Orbán Viktorhoz

  2005.10.09. 15:47

"...a magyarság biológiai fennmaradása a tét !" Gehl Gusztáv, az Agrobank volt elnök-vezérigazgatója írja a Magyar Nemzet szeptember 16-i számában, hogy Orbán Viktort a nemzetközi tőke „csinálta ki” 2002 tavaszán, mivel ő tudta-tudja, mivel lehetne ezt az országot talpra állítani. Nos, ezzel nem mondott nagyot. Sokan tudják ezt. A mai magyar politikából nem a szakértők, a jogászok, a közgazdászok hiányoznak, hanem a politikusok. Akik valóban „tudják, merik, teszik”. Akiket tud és mer követni a szavazó. Akik nem zsákbamacskaként árulják hitvallásukat, hanem a szívük fölött viselik, jól láthatóan. Azonban az elnök-vezérigazgató úr szerint Orbán még nem terítheti ki a kártyáit az asztalra. Én kérdezem: miért ne? Mi a veszteni valónk, ha van még egyáltalán?

 
Várkonyi Zsoltnak, a Hegyvidéki Lokálpatrióta Polgári Kör megalapítójának levele Orbán Viktorhoz
 
Kuruc.hu, 2005.10.10.

No és Orbán Viktor ?!

Gehl Gusztáv, az Agrobank volt elnök-vezérigazgatója írja a Magyar Nemzet szeptember 16-i számában, hogy Orbán Viktort a nemzetközi tőke „csinálta ki” 2002 tavaszán, mivel ő tudta-tudja, mivel lehetne ezt az országot talpra állítani. Nos, ezzel nem mondott nagyot. Sokan tudják ezt. A mai magyar politikából nem a szakértők, a jogászok, a közgazdászok hiányoznak, hanem a politikusok. Akik valóban „tudják, merik, teszik”. Akiket tud és mer követni a szavazó. Akik nem zsákbamacskaként árulják hitvallásukat, hanem a szívük fölött viselik, jól láthatóan.

Azonban az elnök-vezérigazgató úr szerint Orbán még nem terítheti ki a kártyáit az asztalra.

Én kérdezem: miért ne? Mi a veszteni valónk, ha van még egyáltalán? A Kárpát-medence magyar nemzetiségű lakosainak száma 15 év alatt mintegy egymillióval csökkent – békeidőben példátlan szám. Az anyaország lakóssága jövőre tízmillió alá csökken – a veszteség 900.000 fő tizenöt év alatt: három Debrecennyi város tűnt el, vált lakatlanná ez idő alatt! Budapesten lakások tízezrei állnak üresen, mégis a külföldi tőkéből táplálkozó spekuláció müncheni árszínvonalra fújja föl az árakat. Magyar kézen már nincs egy nagyobb gyárunk, erőművünk (a Paksi Atomerőmű kivételével), egy élelmiszer-feldolgozónk, egy vasművünk, egy hipermarketünk, egy közművünk. A legtöbb vállalatnál a legapróbb döntéshozatal sem nálunk, hanem Bécsben, Párizsban, Berlinben, New Yorkban, Tel Avivban történik. Nálunk a világon a legmagasabbak a kommunikációs, telefon- és internetdíjak. A legmagasabb az egész környéken a benzin ára. Dunántúl termőföldjeinek egyharmada már külföldi kézen van. Budapest egy romhalmaz, emberek százezrei töltenek el napi 2-3 órákat az állandósult dugókban, melyek immár a nemzetgazdaságban mérhető károkat okoznak (egyes felmérések szerint évi 150 milliárd összegűt), és nemzetközi versenyképességünket veszélyeztetik. Utat tíz éve, metrót huszonöt, villamos vonalat meg ötven éve nem adtak át. Minden manapság megjelenő, külföldi kimutatás szerint elvesztettük minden, a rendszerváltásnál élvezett előnyünket, a tíz csatlakozó államból az utolsók vagyunk minden téren, az első évben nettó befizetők lettünk mintegy 45 milliárdos nagyságrendben.

És akkor még nem is említettük a magyar hadsereg tudatosan kivitelezett, fokozatos fölszámolását „folyamatos, krónikus pénztelenségre” hivatkozva.

Kedves Orbán Viktor, ha lenne valahol egy minden apró részletre kiterjedő, megvalósítási határidőtáblával rendelkező, több külföldi nemzetbiztonsági szolgálat és szabadkőműves társaság összefogásával született, titkos terv Magyarország meggyengítésére, majd végső megszüntetésére, végül pedig a teljes magyar nemzet végleges eltüntetésére a Kárpát-medencéből, az sem lehetne ennél hatékonyabb, mint ami az utolsó tizenöt évben történt velünk!

Nem tudom már meghallani azokat az ellenvetéseket, hogy a Fidesz és Orbán Viktor azért szavazta meg Románia feltétel nélküli belépését az EU-ba, - tehát anélkül, hogy az erdélyi magyarok egészének személyi, a székelyföldieknek pedig területi autonómiát adna, - mert hogy „a jelenlegi helyzetben nem volt más lehetőség”, aztán „mindjárt itt vannak a választások”, meg hogy „a románok jobb pozíciókkal rendelkeznek, mert felajánlották az amerikaiaknak Constantát”, vagy hogy „reálpolitika”, stb.stb.; nos, az elmúlt 85 évben mindig ilyen helyzetben voltunk. Sőt, számunkra Mohács óta nem kedvező a csillagok állása, mégis 500 évig megmaradtunk – és szaporodtunk. Azonban egyre nyilvánvalóbb, hogy ez a folyamat megtört, mert elsősorban a lelkünk tört meg! és alig néhány évtizeden belül a magyar nemzet biológiai fennmaradása a tét.

Persze tisztában vagyok azzal, hogy mindezt Orbán Viktor is tudja. Mit is mondott ő a tavalyi bálványosi szabadegyetemen? „Autonómiát Önök soha nem fognak kiegyezéssel elérni Romániában. Vagy kiállnak érte, erőt mutatnak fel, megszervezik magukat és kikövetelik, vagy nem lesz autonómia.” De ha már a „nemzetközi pénztőke” úgyis tudja, „hogy ő tudja”, akkor ideje lenne nekünk is, a választóknak is „tudnia”, hogy milyen kártyákkal játszik. Ideje lenne nekünk is, még jó időben, a jövőre esedékes választások előtt is megismernie az igazi lapokat, azokat, amelyek nem cinkeltek! Amúgy hogyan tudnánk őt megkülönböztetni a többi hamiskártyástól, amikor ő is a rossz gombot nyomkodja? Ha pedig azért nyomott igent – saját, a cikk elején olvasható meggyőződése ellenére, - mert „beszóltak” neki, mert netán valamivel zsarolják, akkor itt az ideje levonni a konzekvenciát: Orbán Viktor zsarolható. Mint ahogy az egész rendszerváltó (értsd: nemzeti vagyont elprivatizáló) „elit” az. Éppen ezért ideje új arcok után nézni, akik nem azok.

Orbán Viktornak ideje lenne eldöntenie, hogy sok funkciójából melyik a prioritása, hiszen nyilvánvanló, hogy az Európai Néppárt alelnökekének lenni más érték- és főleg érdekrendszerhez való igazodást jelent, mint a magyar nemzet miniszterelnökének. Itt az ideje fölhasználnia azokat a pozíciókat, amelyekbe a szerencse és a jó Isten emelte, és legfőképpen itt az ideje személyes kockázatot vállalnia, mint Mahatma Gandinak: levetkőznie egy szál gyolcsra, ennek minden következményével együtt, mert a magyarság az utolsó órába érkezett. Ideje kiteríteni a kártyákat, mert ha Orbán Viktor valóban a magyar nemzet megváltója akar lenni, akkor ez a nemzet, ez a nép őt vállára véve fogja bevinni a magyarok Országházába – mégha cigánygyerekek is potyognak az égből!

Ha ő ebben pedig nem hisz, akkor arra sincs joga, hogy a mi feltétlen és vak hitünket, szeretetünket és lojalitásunkat kérje számon.

Budapest, 2005. szeptember 28.

Várkonyi Zsolt
Aki Orbán Viktor hívására 2002-ben megalapította a Hegyvidéki Lokálpatrióta Polgári Kört
Aki Orbán Viktor „igenlő” gombnyomására most, 2005. szeptember 26-án megszűntnek nyilvánította azt


 
Kapcsolódó hír:
 

Mást mond, mást tesz és mást gondol - Orbán 2004. december 9-én már nem ragaszkodott a kettős állampolgársághoz


 

Magyar Nemzet- mno - 2004. december 9-én ezt írja: A Fidesz nem ragaszkodik a kettõs állampolgársághoz, inkább ahhoz, amit a határon túli magyarok kérnek, és meg lehet adni nekik, mégpedig úgy, hogy azzal ne romoljon a magyarországi magyarok élethelyzete - mondta Orbán Viktor.

Napjainkban a szavazások során a létbizonytalanság vezeti a legtöbb esetben az embererek tollát – mondta a Orbán Viktor volt miniszterelnök. A Fidesz nem ragaszkodik a kettõs állampolgársághoz, inkább ahhoz, amit a határon túli magyarok kérnek, és meg lehet adni nekik, mégpedig úgy, hogy azzal ne romoljon a magyarországi magyarok élethelyzetét.

A volt miniszterelnök szerint Magyarország polgárai ma három kategóriába sorolhatók a demokráciában való részvételi szándékukat illetõen: az emberek 40 százaléka bármikor hajlandó mûködtetni a demokráciát, egy további 25 százalék csak parlamenti választáskor, a 35 százalékuk pedig egyáltalán nem. – Nem örülünk neki, hogy nincs nagyobb részvételi hajlam Magyaroszágon, de ez a helyzet – közölte Orbán Viktor, a Magyar Televízió Nap-kelte adásában.

 – A kórház-privatizációnál valószínûleg úgy gondolták, hogy ha változás lesz, az veszélyt hoz, a másik ügyben szintén így vélekedhettek, mondván: annak a kicsinek is örülnöm kell, ami van, azt el ne vegyék tõlem, és behúzták a nemet a kettõs állampolgárságra. Nem tudom, hogy így volt-e, de nagyon valószínûnek tartom – mondta.

Orbán példaként hozta fel, hogy tudomása szerint a jómódú, hagyományosan MSZP-SZDSZ szavazók nagy fölénnyel szavaztak igennel a kettõs állampolgárság ügyében, míg a Fideszes, ám szegényebb körzetek nemmel voksoltak.

Hangsúlyozta: amíg a létbizonytalanságot nem tudjuk csökkenteni, addig nem tudunk annál szélesebb nemzeti összefogást létrehozni, mint amit vasárnap sikerült. Ma tehát egy nemzeti elkötelezettségû embernek elsõsorban a szociális kérdésekre kell összpontosítania, ezért arra kérem a radikális jobboldal híveit is, akiknek a nemzeti identitás a legfontosabb kérdés, hogy lássák be: azt üzeni a népszavazás, hogy akkor leszünk erõsebb nemzet, ha meg tudunk oldani számos létbizonytalansági kérdést.

Leszögezte: a kettõs állampolgárság ügyében nem a Fidesznek kell elõterjesztenie most bármiféle törvényjavaslatot, sokkal inkább a határon túli magyaroknak kell megtenniük a következõ lépést. A Fidesz nem ragaszkodik a kettõs állampolgársághoz, inkább ahhoz, amit a határon túli magyarok kérnek, és meg lehet adni nekik, mégpedig úgy, hogy azzal ne romoljon a magyarországi magyarok élethelyzetét. Ezt a kérdést nem a Fidesz vetette föl, és nem õ kezdeményezte, hanem a Magyarok Világszövetsége, illetve a teljes határon túli magyar közösség kérte.

(Magyar Nemzet- mno - 2004. december 9.)


Az Orbán-kormány a Velencei Bizottságnak küldött levelében irredenta követelésnek tartotta a kettős állampolgárságot
  

2005.10.19. 19:47

www.fuggetlenseg.hu , 2005.10.19. - Politikai haszonszerzés miatt változtatta meg a kettős állampolgárságról alkotott véleményét a Fidesz - mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Kozma József szegedi országgyűlési képviselő. Az MSZP-frakció külügyi munkacsoportjának vezetője hangsúlyozta: az Európa Tanács Velencei Bizottságához küldött 2001-es dokumentum szerint - amit a napokban tárt fel egy politológus, ez adta a tájékoztató apropóját - az Orbán-kormány még "irredenta követelésnek" minősítette a kettős állampolgárság megadását.

Rá három évre azonban már homlokegyenest mást mondtak erről a fideszes vezetők. Kozma József szerint a fideszes pálfordulás, elvtelen magatartás árt a határon túli magyarok ügyének.

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK