Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Ahol sikeresebbek az autonómia törekvések

Ahol sikeresebbek az autonómia törekvések

  2005.10.07. 10:40

[ 2005-10-07 - 11:10:38,Erdély ma ] Az egész világ oda-odapillantgat mostantól Spanyolország Katalónia nevű régiójára. Óriási, akár erőszakos cselekményekkel is fenyegető feszültségeket szülhet ugyanis a térség ama bátor döntése, hogy nagyobb autonómiára tör. Így a katalánok külön nemzetként határozzák meg magukat immár hivatalosan is Spanyolországon belül. A tartomány parlamentje ugyanis most szavazta meg az új autonómiastátus-tervezetet, ami hatalmas lépésnek tekinthető.

 

Ahol sikeresebbek az autonomista törekvések
[ 2005-10-07 - 11:10:38,Erdély ma ]


Az egész világ oda-odapillantgat mostantól Spanyolország Katalónia nevű régiójára. Óriási, akár erőszakos cselekményekkel is fenyegető feszültségeket szülhet ugyanis a térség ama bátor döntése, hogy nagyobb autonómiára tör. Így a katalánok külön nemzetként határozzák meg magukat immár hivatalosan is Spanyolországon belül. A tartomány parlamentje ugyanis most szavazta meg az új autonómiastátus-tervezetet, ami hatalmas lépésnek tekinthető.

Valóra váló álom?

Mint annak idején arról beszámoltuk, e sorok szerzője pár hónappal ezelőtt egy nemzetközi küldöttség tagjaként éppen a katalán fővárosban, Barcelonában egyeztetett. Akkor és ott exkluzív nyilatkozatot adott lapunknak Pasqual Maragall, a katalán tartomány kormányfője, aki előre vetítette, mi készül. „Tudom, hogy Önöknél is vannak autonomista elképzelések. Mi azonban előrébb járunk e témában már. Ha minden jól megy, pár hónapon belül kivívhatjuk a valós autonómiánkat" – mondta akkor.

És mostanra szinte révbe is értek. Maragall legújabb nyilatkozata szerint az autonómia státusának reformja – amelyről már húsz hónapja folytattak kemény vitákat – „üzenet" Spanyolországnak.

Elmenne a pénz

Katalónia, a korlátozott autonómiával eddig is rendelkező, Franciaországgal határos spanyol tartomány immár külön népként határozná meg a területén élő csaknem hétmillió embert az autonóm státus reformja keretében. Az autonómiához azonban még a spanyol törvényhozás jóváhagyása is szükséges.

És persze a „hivatalos Spanyolország", azaz a madridi vezetés már próbálkozik is a központi parlament kedvező döntését megakadályozni. A spanyol ellenállást főleg az táplálja, hogy a katalánok az ország leggazdagabb régióját lakják, s jóval több pénzzel járulnak hozzá a központi költségvetéshez, mint amennyit visszacsurgatnak a tartomány fejlesztésére Madridból. Az autonómia a központba juttatott pénzek csökkenését, a többi spanyolországi tartomány leszakadását is jelentené…

Reménykednek

Pasqual Maragall tegnap azt kérte az ország polgáraitól, hogy „hallgassanak meg, hogy megérthessenek", elismerve egyben, hogy a katalán reformtervek sorsa most a spanyol polgárok kezében van. A madridi szocialista kormány már korábban elfogadhatatlannak ítélte a tervezett katalán reformokat, s arra szólította fel a helyi törvényhozást, hogy maradjon a spanyol alkotmány keretein belül. A katalánok azonban azzal is érvelnek: épp eleget sanyargatták őket kisebbségként a Franco-diktatúra alatt, így itt az idő, hogy teljes legyen a fordulat…

Szeghalmi Örs, Bihari Napló

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM