Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : MVSZ: Magyar Nemzeti Minimum

MVSZ: Magyar Nemzeti Minimum

  2005.09.23. 21:07

[ 2005-09-23 - 14:08:50 , Erdély ma ] A Magyarok Világszövetsége a magyar nemzet jövője iránti felelősségtől indíttatva és a magyar nemzet jelenlegi állapotából kiindulva nyilvánosságra hozza jelen Magyar Nemzeti Minimum című dokumentumát és elvárja, hogy mindazon politikai erők, amelyek Magyarországon a népfelség megjelenítésére törekszenek, magukénak tekintsék, és hajlandóak legyenek választási- illetve kormányprogramjukba beemelni ennek tételeit.


2005.09.23. ,Erdély ma

 

MVSZ: Magyar Nemzeti Minimum


 

A Magyarok Világszövetsége a magyar nemzet jövője iránti felelősségtől indíttatva és a magyar nemzet jelenlegi állapotából kiindulva nyilvánosságra hozza jelen Magyar Nemzeti Minimum című dokumentumát és elvárja, hogy mindazon politikai erők, amelyek Magyarországon a népfelség megjelenítésére törekszenek, magukénak tekintsék, és hajlandóak legyenek választási- illetve kormányprogramjukba beemelni ennek tételeit.

A Magyarok Világszövetsége elvárja, hogy országgyűlési képviselettel rendelkezve támogassa, kormányzati pozícióban pedig kezdeményezze az alábbiakat.

1. Egységes magyar nemzetet a magyar nemzet politikai egységének helyreállítása érdekében. A Magyarok Világszövetsége továbbra is a magyar nemzet legfontosabb nemzetstratégiai célkitűzésének tekinti a magyar állampolgárság visszaadását a külhoni magyarok számára. A Nemzeti Minimum figyelembe veszi a 2004. december 5-i népszavazás óta feltárt állampolgárság-jogi tényeket is.

2. Keresztény értékekre és erkölcsre épülő Európát az évezredes európai keresztény magyar állam fogantatásának jegyében és a magyar politikum iránt támasztott erkölcsi minimumként. Azáltal, hogy kötelező módon elvárja egy 90%-ban deklaráltan keresztény ország népfelségének hordozóitól, hogy szavazatukkal is kiálljanak a keresztény értékek mellett, a Nemzeti Minimum a Szent István alapította keresztény magyar állam jogfolytonosságának jegyében egy erkölcsi minimumot fogalmaz meg a magyar politikai osztály részére.

3. Autonómiát a kisebbségben élő magyar nemzeti közösségeknek a kisebbségben, határainkon kívül élő magyar nemzeti közösségek létének alapfeltételét jelentő autonómiák létrejötte és működőképessége érdekében. A külhoni magyar nemzeti közösségek autonómiája markánsan jelenik meg a Nemzeti Minimumban. Jelen fogalmazás túllép a szándéknyilatkozatok deklaratív szintjén, és öt konkrét feltétel együttes teljesítését várja el a magyar politikai osztálytól. Az autonómia kérdésében a nemzeti érdekérvényesítés eszköztára az új EU alkotmány ratifikálásának elutasításától a csatlakozni kívánó szomszédos államokkal szembeni vétó alkalmazásáig terjed, az autonómia elutasítása esetén.

4. Gyarapodó magyar nemzetet a magyar nemzet lélekszámának gyarapodása, egészségének javítása és Kárpát-medencei jelenlétének erősítése érdekében. A Nemzeti Minimum hét pontban foglalja össze a magyar családok erősítése, lélekszámbeli gyarapodása és egészségének javítása érdekében nélkülözhetetlennek tartott intézkedéseket, az adórendszer átalakításától a szociális és egészségügyi feladatokig, valamint az életvitel szükséges átalakításáig. A Nemzeti Minimum kimondja, hogy szükséges a magyarság Kárpát-medencei jelenlétének erősítése. Továbbá megfogalmazza, hogy a külhoni magyar közösségek mindenkori támogatása a magyar nemzetgazdaság erejével arányosan kell növekedjék.

5. Megálljt a kiszolgáltatottságnak és az elszegényedésnek a magyar lakosság kiszolgáltatottságának valamint a szegénység csökkentésének érdekében. Elodázhatatlan feladat a társadalom kettészakadásának, a szegénység terjedésének a megakadályozása. A Nemzeti Minimum a munkából élőket helyezi középpontba, és előírja a bővítés előtti EU átlagjövedelemhez való közelítés határozott gyorsításának mértékét.

6. Nemzeti tulajdonba a magyar földet és a természeti kincseket a magyar föld és más természeti kincsek nemzeti tulajdonban és hasznosításában maradásának érdekében. Négy pontban patrióta vagyongazdálkodást fogalmaz meg Nemzeti Minimum, melynek középpontjában a föld és a földből élők védelme és támogatása szerepel.

7. Éltető alkotmányos rendet, működő jogállamot, nemzeti érdekérvényesítést az éltető alkotmányos rend, a működő jogállam kialakítása és a nemzeti érdekérvényesítés érdekében. A Nemzeti Minimum a történelmileg jogfolytonos új magyar alkotmány igényét fogalmazza meg. Ugyanakkor határozottan kiáll a működő jogállam eszméje mellett. Kimondja a mindenkori nemzeti érdekérvényesítés fokozott igényét az Európai Unión belül.

Budapest, 2005. szeptember 19.
MVSZ Sajtószolgálat

[ Nyomtatás | Elküld ]

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK