Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hozzászólások a cikkekhez

Pusztulunk, veszünk?

2009.04.18. 13:48, leone

Ha az ember jól odafigyel a híradásokra, szinte naponta hall-lát-olvas elszomorító és ugyancsak meggondolkodtató tényekről, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a magyarság az egész Kárpát-medencében fogy, erodálódik, föladja korábbi szállásterületeit, hagyja szétzülleni százados kompakt közösségeit, mintha mindegy lenne minden.

Az anyaországban a sok évtizedes kommunista és „internacionalista" agymosás tette meg romboló hatását, a határokon túl az önfeladás, a reményvesztettség, az elöregedés, az értékérzet és az identitástudat fokozatos elvesztése. Megdöbbentő például, hogy a Nagyvárad környékén lévő, nemrég még színmagyar településekre tucatjával költöznek be az idegen családok, s most már szemet vetettek a környékre is, a nagyváros és a határ között sokáig színmagyarnak megmaradt településekre, Újszántóra, Borsra, Szentjobbra, Szentjánosra... A két világháború között az akkori román hatalom úgy „lazította" fel az Érmellék tömbmagyarságát, hogy úgynevezett telepes falvakat hozott létre a határ közelében, s a kisajátított birtokokra, tanyákra és majorságokba ezrével verbuválta az ingyért földhöz juttatott mócokat, oltyánokat, más vidékekről származókat. Azt a látszatot akarták kelteni ezzel, hogy az erőszakosan megvont politikai határ egybeesik az etnikai határral, bár mindenki tudta, hogy a határtól bennebb, ötven-száz kilométeres szélességben kompakt magyarság él és reménykedik. Ez a pozitív reménykedés van most tűnőfélben, egyre többen kiárusítják ősi jussukat, s az idegenek kapva kapnak az alkalmon. Először egy utcasort vásárolnak fel, aztán kell egy kis kápolnácska, utána már impozáns tájidegen templom, iskola és óvoda, végül az egész település.

Valamikor így lehetett kikezdeni Székelyföld peremvidékeit is, s ez a folyamat soha nem szűnt meg igazán, erősödik inkább. Amit nem sikerült az erőltetett, ész nélküli iparosítással megvalósítani, az most a közigazgatás álságos manipulációival, az erőszakszervek felduzzasztásával, az ortodoxia nyomakodó, agresszív térhódításával valósul meg. A magyarság, a székelység önvédelmi reflexei pedig ellankadtak, elrenyhültek. Persze, a térhódításra nem erőszakkal lehet és kell válaszolni, hanem számbeli és közösségi gyarapodással, a nemzeti tudat szívós erősítésével, az értékek, az örökség megőrzésével, olyan tudatos és öntudatos magyarságmegvallással és vállalásával, mely átsegíthetné nemzetünket — az anyaországban és a határokon kívül is — az önfeladás e szomorú évein és évtizedein.

7 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2017.12.05. 16:49
Julia

A blog gyönyörű, csak gyönyörű ötletek!

telephone gay

Idézet
2017.08.28. 13:01
Emmati

Hello, nagyon szeretem, amit csinálsz, kíváncsi vagyok, hogy kihagyhatnám a blogodat

 

voyance mail gratuit

Idézet
2009.05.06. 12:09
nemzetidal
Ilyen Spiró-féle firkászok nagyban hozzájárulnak a nemzeti identitástudat romlásához. Lelki megújulás kell ! A Spiró-féléket felelősségre kell vonni, bíróság elé állítani nemzetgyalázásért és a kártékony tevékenységét nem az érettségi tételek közé kell emelni.
Idézet
2009.05.03. 15:06
nemzetidal
Válasz Karmennek: Ez a felhívás inkább egy másik témába vágna, bár a pusztulunk -veszünk témához is tartozhat, hisz a szélsőliberális eszmék terjedése tette tönkre szép hazánkat, a történelmi Magyarországot és a Csonka-Magyarországot is. Ez a lármafa véleményem szerint elmebeteg. Közveszélyes bűnöző. Ilyen felszólítások,mint amelyeket itt olvastam már a bűnözés katogóriába, de minimum felbujtás bűnelkövetésre tartozik. Nem akarok semmi közöset ilyen idiótákkal. Orvosi kezelésre lenne szüksége, de a gyilkosságra való felbujtást ki kell cenzúráznom a honlap érdekében. ND
Idézet
2009.05.03. 09:24
Karmen
Moderált hozzászólás Bocsánat, véletlenül az egész hozzászólás kitörlődött, pedig csak a Lármafa nevű provokátor idézetet szerettem volna törölni, mely súlyos sértegetést és fenyegetőzést tartalmazott, ez önmagában kimerítette a bűncselekmény fogalmát. Nem szeretnénk mások magánvitáiba belefolyni és igazságot szolgáltatni sem ebben. Ezt intézzék el egymás között személyesen vagy e-mailben. ND
Idézet
2009.04.19. 12:55
nemzetidal

Az előző hozzászólásom befejezése:

Délvidéken ismert tény az úgynevezett "szerb ék" tudatos létrehozása Bánságban, Trianon után. A délvidéki tudatos asszimilációs politikáról külön fejezetben olvashattok a honlapon.

ND

Idézet
2009.04.19. 12:54
nemzetidal

Teljesen igaza van a cikkírónak, azt a kiegészítést mindenképpen hozzá kell tenni,hogy ez nemcsak Erdélyre jellemző. Ugyanezt csinálták a tótok, a rácok, az ukránok a magyarokkal, sőt a horvátok sem kivételek.

Tudatos asszimilációs politika a neve annak, amit a trianoni utódállamok műveltek és művelnek a magyarokkal. Nevén kell nevezni a gyereket.

Felvidéken ugyenez volt, annak ellenére ,hogy Benest a kommunista Gottwaldék elzavarták a Benesi-dekerétumok szellemében folytatták a szlávosítást, a tudatos asszimilációs politikát. A telepesek betelepítése, a városvezetések elszlávosítása, a magyar vidékek őstermelőinek tönkretétele szándékos iparosítással, tót munkástelepülések létrehozása gyárak körül nem ismeretlen dolog. Elég csak a mindig veszteséges Kassai Vasműre gondolni. Egy mezőgazdasággal foglalkozó magyar vidék kellős közepébe odatelepítettek egy vasgyárat, ahol sem érc, sem szén, sem munkás nem volt. Az vasércet a nagytestvér Szovjetúnióból hozták többezer km-ről, a szenet Csehországból és szintén a ruszkiktól, a munkásokat pedig az északi tót vidékekről csábították jó fizetésért, szállást kínálva, családostul. Egy egész iparvárost építettek a gyár köré, Sacca névre hallgat, beözönlöttek a tót családok a színtiszta magyar vidékre és többen lettek,mint a magyarok. Ugyanez érvényes Kassára , a tót munkások ott is megtelepedtek és sokasodtak. A gyár pocsék minőségű acélt gyártott, képtelenek voltak nyugati exportra gyártani, az autógyárak visszadobták az szánalmasan rossz minőségű acélt, ezeket belerakták a Skodákba, két-három év múlva rohadt is a küszübtől a sárvédőig az autó. Olyan légszenyneződést csináltak, hogy a környező magyar falvakban semmi nem teremmeg, a fák kopárak, a korábban mezőgazdasági munkából élő magyarság elveszítette az életterét ( pl. Nagyidán a fákon vastagon áll a vaspor - arról a Nagyidáról van szó, amiről Arany János is írt a Nagyidai cigányok című versében). A gyár idetelepítésével több legyet ütöttek egy csapásra, de főleg a homogén magyar vidékek megbontása , a telepesek odacsábítása, új tót telepes falvak-városok létrehozása volt a cél. Rozsnyó eltótosítása is mintapélda erre - a városvezetés, pártvezetés janicsárokból vagy tótokból állt a tót bányászok ellepték a várost, a magyar iskolák leépítése, magyar pedagógusképző szakközépiskola indokolatlan megszüntetése az 50-es években stb. tendenciózus volt. Minen kissé nagyobb magyar fős település ( kb. 1000 fős) élére tót vezetőket neveztek ki, de ahol lehetett ott a kisebb falvak élére is janicsárok kerültek ( áruló talpnyaló származásukat megtagadó magyarok) vagy odavezényelték pártparanccsal "rendet" csinálni őket. Aztán jött a szlovák iskola, óvoda, a tót magyargyűlölő tanítók megjelenése, akik házaltak a magyar családoknál, hogy ne adják magyar iskolába a a szülők a magyar gyerekeiket, mert úgysem lehet érvényesülni magyar nyelven propagandával próbálták megtörni a butább embereket. Érdekes módon, nem a parasztság , az egyszerűbb emberek dőltek be ennek, hanem a gerinctelen "értelmiség".

Sorolhatnám tovább a felvidéki eseteket,mindenesetre a Benesi -dekrétumok szellemében, ha nem is a nyílt kitelepítésekkel, de a burkolt és törvénybe is iktatott tudatos szlávosítással ment a magyarok megfélemlítése, tudatos elszlávosítása. Azok  a helységek, melyek ősi magyar települések, olyan fantázianeveket kaptak,mint Stúrovo, Hurbanovo, Kolárovo stb. ,hogy a kis tót nebuló, aki ránéz az általam soha el nem ismert úgynevezett Szlovákia térképére azt higgye, hogy azok ősi tót települések és ott születtek vagy laktak az ő nagyjaik. Semmi köze nincs Hurbannak Ógyallához, soha az életben nem járt ott,ugyanez vonatkozik Párkányra vagy Tornaljára ( az előbbit a Szabadságharcban saját népét eláruló és saját tót népe ellen fegyveresen is fellépő Stúr nevéről nevezték el,az utóbbit a pánszlávista Safárikról).

Délvidéken ismert tény az úgynevezett "szerb ék" tudatos létrehozása Bánságban,

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.