Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hozzászólások a cikkekhez

Egy "felvidéki magyar"magyarázza félre a történelmi Magyarország helységnevekről szóló törvénycikkét

2009.12.17. 20:40, nemzetidal

 

Egy "felvidéki magyar" magyarázza félre a történelmi Magyarország helységnevekről szóló törvénycikkét a szlotánok örömére

  2009.12.17. 17:30

 

Nyílt levél

Tisztelt Felvidék Ma Szerkesztőség !
 
Kérjük szíveskedjenek helyesbíteni Petőcz Kálmán úrnak, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala szóvivivőjének a  szlovák nyelvű SME lapban csütörtökön megjelent jegyzetében közzétett valótlan állítását, melyről Önök is beszámoltak a Szlovákia a szlovákoké ! című cikkükben (lásd itt  ) A nyelvtörvénnyel kapcsolatban Petőcz úr azt állítja, hogy "a szlovák kormány egyes intézkedései a 19. századot idézik." "...A történelmi Magyarországon fogadtak el teljesen hasonló törvényt." Tovább idézem az Önök honlapján is közzétett, feltehetően Petőcz által nagy bölcsességnek gondolt  félrevezető szavakat a Slota-félék nagy örömére: „ A földrajzi nevek használatának ilyetén szabályozása olyan, mint amilyet a történelmi Magyarország Országgyűlése1898-ban fogadott el. Ez a jogszabály ugyancsak előírta, hogy minden hivatalos dokumentumban, többek között a tankönyvekben is, csak államnyelven szerepelhetnek a települések nevei.” 
A Petőcz úr által említett „jogszabályban” ( mely egyébként nem más,mint az 1898. évi IV. törvénycikk a község- és egyéb helynevekről) ugyanis nem a hivatalos nyelvről van szó, hanem a hivatalos névről, bármilyen nyelven. A törvény azt mondja, hogy egy településnek csak egy hivatalos neve legyen és szó sincs arról, hogy az a bizonyos helységnév milyen nyelven szerepeljen a nyilvántartásban, sőt a törvény arról határoz a második paragrafusában,hogy a település hivatalos nevét meghatározn úgy kelli, ahogyan azt a községek szeretnék, idézem: „ az illető községek igényeinek meghallgatásával állapítsák meg a helységneveket” .
5 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2017.12.05. 16:38
Nadine

Kitűnő gratulálok egy kitűnő téma és egy kitűnő blog !!!

voyance par mail gratuite et rapide

Idézet
2017.04.14. 10:39
Lona

A legjobb gratulálok a csodálatos honlapon! Tökéletes !!!

voyance par mail gratuite

Idézet
2010.01.28. 09:47
ND

Folytatás:

Most Szlota János is ezzel érvel, csak éppen még kitelepítés nélkül, bár börtönbüntetéssel sújtaná azokat, akik nem ismerik el a trianoni határokat és a Benes-dekrétumokat. A törvényhozás segítségével,megszavazzák a magyarellenes törvényeket,melyet belügynek minősítenek, majd alkalmazzák a törvényt a gyakorlatban. Tulajdonképpen ugyanaz történik,mint a benesi időkben. Megszabják, hogy mikor és hol lehet magyarul beszélni, a hivatalokban nem lehet magyarul ügyet intézni, kérvényeket benyújtani,levelet címezni. Nyilvánosság előtt csak tótul vagy esetleg két nyelven szabad megszólalni. A mai tót soviniszta államra joggal illik az újbenesi jelző.

A törvény segítségével nemcsak lelki terrort alkalmaznak, hanem büntetést is kilátásba helyeznek a magyar szóért vagy feliratért, magyar szimbólumért vagy nemzeti jelkép használatáért ( pl. ezért nincs magyar zászló kitűzve a magyar többségű települések polgármesteri hivatalain).

A lelki terror lényege: megszokni vagy mekszökni. Azok a magyar szülők, akik megtörtek, esélyét nem látják a magyar jövőnek Felvidéken az előbbit választják, tót iskolába íratják gyermekeiket, akik az utóbbit, azt is a felvidéki magyarság népességfogyása követ. A harmadik út a szembenállás lenne : az autonómia -követelés vagy a revízió követelése, azaz a már egyébként is érvényét vesztett Párizsi békeszerződés jog szerinti érvénytelenedésének hivatalos,nemzetközi elfogadtatása és a határok újratárgyalása lenne. Egyelőre a harmadik utat senki nem képviseli Felvidéken, kivéve Bósza János harsány magánembert, aki támogatás nélkül magányosan küzd a felvidéki jogegyenlőségért és autonómiáért.  

Idézet
2010.01.28. 09:45
ND

Törvények segítségével lehetetenítik el a magyar életet és asszimilálják a magyarságot a tótok

  2010.01.26. 11:32

 

Egyre kevesebb a magyar tanuló Felvidéken a megfélemlítés  a magyar élet ellehetetlenítése miatt

A magyarok és tótok között létező, az állam törvényeivel tudatosan szabályozott esélyegyenlőtlenség miatt  adja sok magyar szülő a gyermekét tót iskolába. A tót államban törvényekkel kényszerítik az ott élő öshonos magyarságot arra, hogy tóttá váljon,hogy beolvadjopn a tótságba. Ez a fő oka annak,hogy egyre kevesebb az elsős gyermek a felvidéki magyar iskolákban. A gyerekeit az elgyökértelenedés útjára bocsátó gerincükben megtört magyar szülők bevallása szerint a jobb érvényesülés és a tökéletes tót nyelvtudás a két ok, ami miatt évente minden hatodik „magyar szülő” tót nyelvű iskolába íratja gyermekét Felvidéken. Tehát van egy kényszerítőú tényező: az érvényesülés, mert magyarként Felvidéken nem lehet úgy érvényesülni, mint tótként., ugyanis a tót államapparátus és benesi ideológia mentén született törvényrendeletek ezt nem teszik lehetővé.

Félő, hogy hamarosan több tucat olyan település lesz, ahol a megfélemlítés és beletörődés okozta érdektelenség miatt lakat kerül a magyar iskolára. A felvidéki magyarokban a törvények által szabályozott nemzeti közösségek sorvasztása a tudatos asszimilációs politika részeként megjelenő lelki terror egy bevált asszimilációs taktika. Meghozzuk a törvényeket, ami a mi belügyünk, amibe senki nem szólhat bele. Ez az állami szintre emelt, törvényhozás segítségével végrehajtott magyarüldözés. A hivatalos nyelvhasználat ellehetetlenítése, a nyelvtörvény, a Benes-dekrétumok megerősítése, a közigazgatás eltótosítása beleértve az egészségügyi intézményeket, postát, utcaneveket, a magyar nyelvű hivatalos dokumentumok hiányát és a szaknyelv elüldözését a közéletből ( legyen az közigazgatási, egészségügyi vagy egyéb szervizszolgáltatás), a magyar oktatás megnyirbálása, az autonómia ellehetetlenítése stb.

A tót állam törvények meghozatalával, ezek segítségével érezteti a magyasággal, hogy az állam,ahol élnek kizárólag a tótok állama, pontosabban azoké, akik annak vallják magukat a magyar az csak egy másodrendű állampolgár, aki igyekezzen csak otthonában, a konyhájában használni anyanyelvét. Most is ugyanaz a helyzet ,mint a benesi hamis állításra alapozott úgynevezett "reszlovakizáció"idején. Azpk a magyarok, akiket 1945-ben erre rákénszerítettek, őshonos magyarok voltak, soha sem voltak őseik szlovákok. Benesék a nemzetközi megtévesztés kedvérért a "re-" ( "vissza-") kifejezést használták,mely egy hamis érv volt. Nem "visszaszlovákosították" a felvidéki magyarokat ,hanem a kitelepítés vagy deportálás kényszere alatt íratták velük alá a "reszlovakizációs" nyilatkozatot. Ha nem írták alá, akkor kitelepítették. Ezt helyesen,bár magyartalanul nem "reszlovakizációnak", hanem "szlovakizációnak" kellett volna mondani. A törvényben a "reszlovakizáció" kifejezés szerepelt érvként. Visszaszlovákosítjuk az elmagyarosodott szlovákokat. Ezzel érveltek. Most Szlot

Idézet
2009.12.18. 18:23
nemzetidal

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.