Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Természetesen csak az áruló Bugárnak nem tetszik az Európa több országában már régóta működő külhoni szavazati jog

Természetesen csak az áruló Bugárnak nem tetszik az Európa több országában már régóta működő külhoni szavazati jog

  2010.10.24. 12:27

 A gúnyhatáron kívül rekesztett magyar szervezetek vezetőinek többsége örömmel fogadta, hogy az új alkotmány választójogot adna azoknak a határon kívüli magyaroknak, akik magyar állampolgárok, kivéve az áruló Bugárt. Egyáltalán miért kérdezték meg ezt a felvidéki nemzetrész kártevőjét, aki nem is vallotta pártját magyar szervezetnek. Az ostoba Bugárnak üzenjük, aki egyébként a tótok pozsonyi magyar hangjaként most sem a magyar érdekeket képviseli, hogy a külhoni nemzetrészek szavazati joga nem egyedi eset Európában és  a magyar úgynevezett "kettős állampolgársághoz" adandó választójog sem új dolog. Például Horvátország, Franciaország, Olaszország vagy Románia a diaszpórában élőknek is biztosít szavazati jogot. Azt,hogy az újbenesi tót állam ezt miért nem akarja megadni a külhoni tótok számára, az ő dolga. Talán mert a velünk gonoszkodó műország határain kívül számottevő tót népesség nem él vagyis az ő szavazataik statisztikailag jelentéktelenek és nem fontosak a tótok számára. Attól,hogy a tótoknak mi a jó,minket nem kell hogy érdekeljen, nekünk magyaroknak ezt nem kell figyelembe vennünk. Ha ők nem akarnak külhoni tót szavazati jogot, az ő dolguk. Nekünk azt kell tennük, ami a magyar megmaradás és nemzetegyesítés számára üdvös. Megadni a kettős állampolgárságot a választójoggal.

Európa több országában is szavazhatnak anyaországuk parlamentjére a határon kívül élők. A tíz választási körzetre felosztott Horvátországban például a tizenegyedik választási körzet a határon túli területeké. Alább olvasható az olaszországi minta.

 Kapcsolódó:Kettős állampolgárság olasz módra külhoni parlamenti képviselőkkel >> 


Sokan örömmel vennék a szavazójog kiterjesztését

Az RMDSZ szerint jó lenne, ha elhárulna az alkotmányos akadály a szavazójog kiterjesztése elől, mert ez a kezdeményezés természetes következménye az állampolgárság megadásának. Márton Árpád képviselő szerint a döntés előtt egyeztetni kellene a határon kívüli magyar szervezetekkel.

- "Továbbra is a Magyarországon bejegyzett pártok és azok jelöltjei mérkőznek meg a határon túli magyarok szavazataiért is. Tehát közvetlen képviselete így nem lesz a határon túli magyarságnak, csak befolyásolni fogja az erőviszonyokat "– nyilatkozta az RMDSZ képviselője.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács fontosnak tartja, hogy a "kisebbségben élő magyarok is vállaljanak szerepet az anyaország politikai életében" - mondta Toró T. Tibor ügyvezető elnök. Jogosnak tartja, hogy az állampolgársággal együtt járjon a szavazati jog is, azaz ne legyen kétféle magyar állampolgárság.

- "Ha komolyan gondolják azt, hogy létezik egy egységes Kárpát-medencei magyar nemzet, akkor azt hiszem, azon a kérdésen is el kell gondolkodni, hogy az állampolgársághoz kötve meg kellene adni a szavazati jogot is a Kárpát-medencei magyaroknak" – vélekedett Toró T. Tibor.

Örülnének a szavazati jognak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetői is. A kárpátaljai magyar szervezet szerint az állampolgárság ugyanis egységes jogokat és kötelességeket jelent.

- Nyilvánvalóan ez a döntés befolyásolni fogja a kárpátaljai magyar közösséget és a világ egész közösségét, hiszen először tudjuk majd befolyásolni szavazatunkkal a magyarországi politikát, a magyarországi választásokat – közölte Brenzovics László, a Kárpátaljai Megyei Tanács alelnöke.

Bugár aggályoskodik, ezzel azonban egyedül van, de valószínűleg gőze nincs arról,hogy más nemzetek esetében ez már működik vagy egyszerűen csak a tótok parancsát teljesíti

Aggályosnak tartaná viszont a szavazati jog megadását Bugár Béla, a felvidéki Most-Híd nevű magát nem magyar pártnak aposztrofáló párt elnöke.

 

- Nem tartom jó ötletnek. Megmondom, miért nem tartom jó ötletnek. A magyarországi parlamenti csatározásokba a határon túli magyarokat is bevonni eléggé merész és fölösleges javaslat. A másik oldalon ugye vannak azért visszaütői: például idegen országok területén, hogyan fognak kampányolni a magyarországi választások kapcsán a határon túli magyarok? – tette fel a kérdést Bugár. A buta Bugárnak azt javasoljuk azon dolgozzon, hogy a felvidéki magyarságnak legyen autonómiája és ne legyen nyelvtörvény és állampolgársági ellentörvény sem, mert akkor nem lesz probléma magyar nyelvű plakátok ügye. Ugyanis nem a farok csóválja a kutyát. Itt nem a Bugár talpnyalásának sikeressége és a tótok durcáskodásának elkerülése a tét, hanem az egységes, Kárpát-medencében élő magyar nemzet megteremtése állampolgársággal, szavazati joggal együtt.

Ha Bugár nem lenne áruló, akkor nem ezek az érvek vezérelnék, de mint tudjuk egy utolsó nemzetáruló. Nem azht mondja, hogy van francia, olasz, horvát példa erre, hanem azért aggódik,hogy a kampányban majd mergszegik az alapvető emberi jogokat sértő, ocsmány tót, kirekesztő nyelvtörvényt. Nem Bugárhoz és a nyavalyás tót nyelvtörvényhez fog alkalmazkodni az egész Kárpát-medencében élő magyarság. 


A felvidéki Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke előnyösnek tartja a javaslatot.

- Ez az új dimenzió elsősorban a határon túli magyarokat és általában Magyarországot érinti, amit én mindenképp nagyon komoly döntésnek és lépésnek tartok. Bízom benne, hogy ez is elősegíti majd az embereket abban, illetve az emberek döntésének meghozatalát abban, hogy vegyék fel, és vállalják a kettős állampolgárságot – bizakodott Berényi József.

A délvidéki szerb vajdaságban élő horvát közösség már tíz éve részt vehet a horvátországi parlamenti választásokon. De csak listára voksolhatnak, az egyéni indulókra nem, ami azt jelenti, hogy az önkormányzatok munkájába semmiképpen sincs beleszólásuk. A tervek szerint így lenne ez Magyarországon is.

- Figyelembe véve a környező országok tapasztalatát és elsősorban a horvát nemzeti közösséget, én nem gondolom, hogy tömeges vagy tömegek százezreit megmozgató jelenség lenne, annál is inkább, mert az itt élő horvátok elenyésző százaléka vesz részt a négyévente sorra kerülő parlamenti választásokon – mondta Dévavári Zoltán. A VMSZ alelnöke éppen ezért nem hiszi, hogy a külhoni magyarok szavazatai átrendeznék a magyarországi politikai palettát.

kitekintő.hu nyomán ND

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

A legfrissebb információk az új Haikyuu!! movie-ról itt olvasható! Anime Odyssey!    *****    Ha neked is bejött az F-Zero 99, de túl sok nehézséget okoz, itt olvashatsz néhány tippet és trükköt, hogy jobban menjen    *****    A manga alapján a Migi to Dali ígérkezik a 2023 õszi szezon legrejtélyesebb animéjének. Érdemes lesz megnézni.    *****    Közel 20 év után visszatért az F-Zero sorozat. És micsoda visszatérés volt! Olvass róla itt.    *****    Mindenkinek kedvezõ árakkal, születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, gyermek és gyermektervezési horoszkóp! Kattints    *****    A Super Mario Bros. Movie az idei év egyik legjövedelmezõbb animációja. De vajon annyira jó is? Olvass róla itt.    *****    A Gran Turismo azon filmadaptációk közé tartozik, amit érdemes megnézni. Olvass róla a Gaming Haven-en!    *****    A most õsszel érkezõ Yuzuki-san Chi no Yon Kyoudai. ígéretes animének tûnik. A négy testvérrõl bemutatót itt olvashatsz.    *****    RITA-ORA.NET / Megnyílt Magyarország egyetlen Rita Ora rajongói oldala! Látogass el hozzánk és olvasd el a friss híreket    *****    Ismerd meg a Bakuten!!-t, olvasd el az 1. rész részletes elemzését! Késõbb további elemzések várhatók. Anime Odyssey!    *****    Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Álom otthon.    *****    Mivel a Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru anime karakterei fiatal felnõttek, ezért a személyiségüket is mélyebben lehet elemezni.    *****    A Wave Race: Blue Storm egy nagyon jó nyári játék. És még több más játékról is olvashatsz: The Gaming Haven!    *****    Ha augusztus 19, akkor Haikyuu!!-nap! A közzétett bejelentésekrõl olvashatsz itt.    *****    Barbie(2023) - Barbie(2023) - Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023)    *****    A Wave Race 64 több mint 25 éve jelent meg, mégis jó minden nyáron játszani vele. Több más játékról is olvashatsz itt!    *****    Folyamatosan bõvülõ információk a Donkey Kong-tól a Super Mario Bros. Wonder-ig. Hungarian Super Mario Fan Club!    *****    Rózsaszínbe csomagolt társadalomkritika - Barbie(2023) - Rózsaszínbe csomagolt társadalomkritika - Barbie(2023)    *****    A Romeo no Aoi Sora egy csodálatos anime. Errõl és több más animérõl is olvashatsz. Anime Odyssey!    *****    Arikawa Hiro: A búcsúzó macska mellett több könyvrõl is olvashatsz recenziókat. Nézz szét a bõvülõ magánkönyvtáramban.