Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : EP-választás: győzött a Jobbik, győzött a magyarság

EP-választás: győzött a Jobbik, győzött a magyarság

  2009.06.08. 23:49

2009.06.08. Részletes elemzés a végleges eredmények tükrében mindhárom országrészre vonatkoztatva.

(papesz, nemzetidal szerkesztők elemzése, frissítve 2009.06.09-én)


Csonkaország

Tulajdonképpen az európai parlamenti választásokon érvényesült az, amire számítottunk. Magas Fidesz-győzelem, csúfos MSZP-kudarc, 10% fölötti Jobbik, 5%-kal átcsúszott MDF, és végre megkapta maga pofonját az SZDSZ. Egyik sem meglepő dolog, 2006 ősze illetve a művileg bankárok és multik által arteficiálisan előidézett gazdasági válság óta mindez várható volt. A munkahelyek elvesztése, a kilátástalanság növekedése az ellenzéki pártok erősödését, a kormánypártok gyengülését hozta magával. Végre eljött a mi időnk, az MSZP-SZDSZ kettős veresége kapcsán és a Jobbik példátlan támogatottsága. Részben azzal magyarázható, hogy Orbán Viktor és Vona Gábor ezt az eredményt az aktivisták „ember feletti munkájának” köszönhetik , részben pedig azzal, hogy a Fidesz esetében mindenki utálja a kormánypártokat, a Jobbik pedig etnikai-gazdasági problémák felvetésével és a Fidesz-alternatíva szerepkör elfoglalásával a radikális szavazókon túl többszázezer embert nyert meg.

Az MSZP-SZDSZ országsorvasztó, lerabló, kifosztó, figyelemelterelő, gyűlöletkeltő , diktatorikus fogásainak köszönhető az ország jelenlegi gazgasági-erköcsi válsága.

Az emberek újat, mást akarnak, a csúfos verség ennek is köszönhető. A jó MSZP-s szavazó inkább nem megy el szavazni, mintsem,hogy ellene szavazzon. Ezt láttuk. Nem tud a tükörbe nézni a volt káder . Saját magát még a Kádár -korszakból ismeri, az MSZP-ben Kádár János nyosztalgiát látott, de ebben már több ízben csalódnia kellett. Ezért nem tud saját magával sem szembenézni.Ambivalencia. Kettősség, tipródás vergődés az erednmény: inkább nem szavaz senkire, de ellene SOHA!


De tény, ami tény: a szavazók 70%-a a" jobboldalt "támogatta ( ha a Fideszt annak vesszük,mert igazából egy polgári-liberális globalista érdekeket kiszolgáló tömörülésről van szó piros-fehér-zöld köntösbe bújtatva félrevezetett helyi vezetőkkel és tömegekkel)

Ezzel egy új időszámítás kezdődik a magyar politikai struktúrában. Kinyilváníttatott, hogy a radikálisokkal számolni kell, hogy a Fidesz eddigi kétszeres bukását okozó egy tábor-egy zászló elv tarthatatlan, hogy a radikális pártokra leadott szavazat nem elvesztegetett szavazat. Kiderült, hogy az SZDSZ jelenlegi formájában, jelenlegi vezetéssel nem képes fennmaradni ( bár eddig is élünk a gyanúperrel ,hogy választási csalások is szerepeltek a parlamentbe jutásuk kapcsán).

Kérdés, hogy a megváltozott helyzetet ki hogyan kezeli. A Fidesz hiába győzött fölényesen, mégis a legnehezebb a feladata. A szavazótáborát úgy kell megtartania, hogy jövő évig szavazókat alapvetőleg nem nyerhet. Ugyanis, aki rájuk akart szavazni, az most elment és rájuk voksolt. A mostani alacsony részvétel miatt ez nekik duplán rossz, tekintve, hogy az OGY-választásokon mindig többen mennek el, mint az EP-választásokon. A szavazók megtartása nehéz lesz, mivel sem az előre hozott választásokat nem tudják összehozni, sem másra nem tudnak hivatkozni. Tehát a politikájuk marad ugyanez, kivéve, ha nagyon elszállnak az eredményektől, mert akkor még inkább csak elfordulnak a szavazóik vagy a párttól, vagy a szavazástól is.

Az MSZP-nek egy éve van a most Fidesz-re szavazó vagy távolmaradt szavazói visszaszerzésére. Gyűlöletkampány várható  és hivatkozás az általános világválságra, de menni fog nekik, mert a válság már kifelé tart, ők pedig végig a válságkezelésre fognak hivatkozni, illetve – kilábalás esetén – ezt saját, kizárólagos sikerként értékelni.és ezzel szavazókat fognak nyerni. Ebben ne kételkedjünk.

Az MDF most Bokros Lajosnak köszönhetően jutott ki Brüsszelbe, jövőre ő, mint húzónév ( afélrevezetett polgárok számára húzónév, a Bildenberg csoport tagja, vérbeli kozmopolita bankár, neki nem számít a magyar érdek) értelemszerűen kiesik. Kérdés, nélküle hogyan ügyeskednek, hogy meglegyen az 5%. Nem lesz egyszerű, főként ha 70%-körüli lesz a választási részvétel. Könnyen lehet, hogy nemcsak az SZDSZ halálát élhetjük meg jövőre, hanem az MDF-ét is (i hacsak  ki nem ügyeskednek egy kis csalást maguknak ).

Dávid Ibolya politikai promiszkuitása nem ismer határokat, de most itt van a Jobbik a homloktérben a maga eredményével és népszerűségével, akire lehet köpködni, lehet gyűlöletet kelteni, lehet náciveszélyt vizionálni és egyéb övön aluli ütésekkel kardoskodni a népszerűségért.

Az SZDSZ  deviánsok gyülekezete 2,16% -os, szerencsére nagyon kis szám, messze 5% alatt. Főként, hogy a Lehet Más a Politika - Humanista Párt koalíció 4 hónapi fennállással 2,6%-ot szerzett, főként SZDSZ-, kisebb részben Fidesz-szavazókat elcsábítva. Sokan az SZDSZ-kreálmányának tartják, ha így van, azt meglátjuk 2010-ben. Mindenesetre, ha nem az LMP-be akarják magukat átmenteni, akkor egy nagy átalakulás szükséges ahhoz, hogy elérjékl az 5%-ot.  Ismerve az jelenlegi tagságot a párt irányvonala nem fog változni . Reméljük eltűnnek a süllyesztőben, és pár év múlva már az SZDSZ rossz álom lesz csupán.

A Jobbik feladata talán hosszú távon a legnehezebb. Feladatuk a szavazótábor megtartása, illetve a  Bethlen Gábor program részletes kidolgozása a gyakorlati megvalósítást szem előtt tartásával.Nem szabad megállni, dolgozni kell, "rivaldafényben" kell maradni, hogy a választók lássák, megérte rájuk szavazni. Dolgozni mind az EP-ben, mind majd a Parlamentben. Valamint elkerülni a hibákat. Nem szabad  kapkodni, ki kell nőni a mozgalmi szerepből, bár nem mellékes egy könnyen mobilizálható tábor megtartása sem. Nem szabad teret engedni annak, hogy lenácizzák a pártot, ezt egyértelműen cáfolni kell, de nem szabad abból sem engedni, hogy Horthy Miklós rehabilitációja, a magyar ember, a magyar értékek védelme a célunk. Könnyen le lehetne szerelni a rasszistázó Fideszt és MSZP-t azzal, hogy a Magyar Gárdába magyar érzelmű cigányokat is felvennének. Hisz ez nem áll olyan távol, volt rá példa ,hogy a borsodi cigányvajda a Jobbikkal együtt tüntetett a cigánybűbnözés ellen.

A lényeg, hogy a most Jobbikra szavazó nem jobbikos , a Fideszből ,korábbi MDF-szimpatizánsi körből  átszavazó polgárokat megtartsák az országgyűlési választásokra is, ezt az eurpópa parlamenti és itthoni cselekedetekkel lehet kiérdemelni.

Külön érdekes a Roma Összefogás Párt 13.000 szavazata. (Ismeretes, Magyarországon 20.000 kopogtatócédulát kell leadni ahhoz, hogy egy párt indulhasson a választásokon.)

Mérleg

Visszatérve az EP-választásokra. Összességében nemzetpolitikai szempontból hasznos az eredmény, ám néhány apróbb nem kívánt mellékhatást is tartalmaz. Először a negatívumok. Kijutott Szegedi Csanád a Jobbik 3. helyén, aki pedig itthon talán  jobb szolgálatot tenne.

És rossz az,hogy ott van Bokros Lajos, a Bildenberg csoport tagja, a multik képviselője.Kérdés ,hogy itthon tenne-e több kárt vagy az EP-ben még kártékonyabb lesz-e.

Surján László szintén a Bildenberg csoport tagja. A Fidesznek muszáj volt delegálniuk olyan embereket, akik elsősorban a multinacionális  nagytőkét képviselik.

És innen már csak "jó" dolgok jönnek: bejutott az MSZP 4. helyén Tabajdi Csaba ( annak idején a kettős állampolgárság megadásának ádáz ellensége) . Az viszont tényleg jó, hogy bár a Fidesz színeiben,de bejutott Gál Kinga, aki próbált tenni valamit a magyar érdekekért, az összmagyarság jogainak érvényesítéséért az EU-ban, nem túl sok sikerrel a Néppárt köziosmert  autonómia-ellenessége miatt.

Kijutott Áder János és Deutsch Tamás a Fideszből, ami azért jó, mert legalább nem itthon vannak. Igaz nagyon nagy fizetést kapnak ezért a mi adónkból. Gurmai Zitáról és Göncz Kingáról inkább ne is beszéljünk. Egyszerűen veszélyesek a nemztere nézve.

Morvai Krisztina jól képzett emberjogi jogászként reményeink szerint hatékonyan fogja majd képviselni a magyarságot megillető autonómia kérdését és reményink szerint előrelépések lesznek a magyarságot ért jogsérelmek orvoslálsában is ( magyarverések ügyer, nyelvhasználat, Benes -dekrétumok stb.)  A felvidéki két MKP-s illetve erdélyi négy RMDSZ/EMNT-s képviselők talán nem fognak megijedni a Jobbikkal történő összefogástól legalább az autonómia, magyarverések és a Benes- dekrétumok tárgyában, bár a felvidéki meghunyászkodó politikusok esetében, akik még magyarul sem mernek megszólalni az EP-ben, erről nem vagyok meggyőződve. Bízom abban, hogy Tőkés László és Sógor Csaba legalább oda mer ülni Morvai Krisztina mellé.

Elszakított részek

Fontos megemlíteni, hogy az erdélyi magyarság hat megyében (Kovászna, Hargita, Maros, Szatmár, Szilágy, Bihar) első helyre szavazta be a Magyar Összefogás listáját, és 7%-os nemzetiségi arányához képest 9%-ot juttatott a szövetségnek, ami majdnem 4 helyet jelentett. Innen köszönjük azoknak, akik elmentek és az Összefogás listájára szavaztak. A felvidéki magyarság szintén derék módon ismét hozta a kötelezőt, 2 képviselőt delegált az EP-be. Tudjuk a felvidéki MKP súlyosan demoralizálódott Bugár Béla és A.Nagy László kártékony tevékenysége, gazdasági összefonódások és a szolgalelkű neoliberális attitűdök mögé bújtatott A.Nagy -féle magyarellenes cselekedetek révén. 

Alternatív nemzetegyesítés ?

Összességében egy erős összmagyar néppárti frakció jött létre, és Tőkés Lászlót idézve: „határok felett egyesült a magyar nemzet”. Kérdés, hogy a Jobbik képes lesz-e más radikális pártokkal együtt egy radikális-euroszkeptikus frakciót létrehozni az EP-ben. Mindenesetre azt ígérték, hogy sovinisztákkal, köztük a Szlovák Nemzeti Párt valamint a Nagy-Románia Párt tagjaival nem ülnek egy frakcióba. Függetlenként is sok mindent el lehet érni, sőt a lobbitevékenység sokszor hatékonyabb,mint egy fideszes néppárti, autonómia-ellenes szalámigyárban, mindig leszavazva lenni. Én bízom abban, hogy jól döntenek és vagy létrehoznak nyugati radikálisokkal egy frakciót vagy függetlenek maradnak.

 

A "magyar" európai parlamenti képviselők

Néppárt:

Dr. Bokros Lajos
Dr. Schmitt Pál
Dr. Szájer József
Gál Kinga
Dr. Áder János
Dr. Surján László
Deutsch Tamás
Járóka Livia
Schöpflin György
Gyürk András
Dr. Őry Csaba
Glattfelder Béla
Kósa Ádám
Dr. Hankiss Ágnes
Győri Enikő
Bauer Edit
Mészáros Alajos
Tőkés László
Winkler Gyula
Sógor Csaba

Szocialista Párt:

Tabajdi Csaba
Gurmai Zita
Herczog Edit
Göncz Kinga 

 Még nem döntöttek, talán függetlenek lesznek:

Morvai Krisztina
Balczó Zoltán
Szegedi Csanád

Liberális Párt:
senki

 

Az eredmények

Egyesült Regát és Erdélyországok: 33 mandátum
részvétel: 27%
magyarlakta területeken: 30-38%
PSD 31,9% 11 hely
PDL 29,7% 10 hely
PNL 14,5%  5 hely
RMDSZ-EMNT 8,9% 3 hely
Nagy-Románia Párt 8,65% 3 hely
Elena Basescu 4,2% 1 hely

Felvidék: 13 mandátum
részvétel: 19,6%
magyarlakta területeken: n.a.
Smer-SD 32% 5 hely
SDKÚ-DS 17% 2 hely
MKP 11,3% 2 hely
KDH 10,9% 2 hely
ĄS-HZDS 9% 1 hely
SNS 5,5% 1 hely

Csonkaország: 22 mandátum
részvétel: 36,3%
FIDESZ-KDNP 56,4% 14 hely
MSZP 17,4% 4 hely
JOBBIK 14,8% 3 hely
MDF 5,3% 1 hely

(Papesz, nemzetidal szerkesztők - nemzetidal.gportal.hu) 

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.